Розуміння відмінностей полістирольних пінопластів

Спінений полістирол EPS – це “класичний” універсальний утеплювач, який використовується у будівництві з 1950-х років. Вироби формуються у масив з твердих перлиноподібних гранул, заповнених у порах повітрям. Легкий та міцний, ефективний та не дорогий, простий у роботі та перевірений часом матеріал є надійним і доступним рішенням для багатьох задач термоізоляції: фасади, фундаменти, цоколі, дахи, підлоги, перекриття та багато інших. Гнучка технологія виробництва дає можливість виготовляти плити у широкому діапазоні розмірів (від 20 мм до 4 м) і не тільки прямокутні. Наприклад, панелі з бобишками, канавками, четвертями, тощо.

Полістирольна кристалічна структура EPS Graphite відрізняється від “класичної” наявністю спеціального наповнювача – дрібнодисперсного мінерального графіту, що забезпечує суттєве покращення теплоізоляційних властивостей. Пінополістирольні плити сріблясто-сірого кольору забезпечують максимальний комфорт у приміщеннях та енергоефективність. Найкраще заощаджують енергію, тому особливо вигідні у довгостроковому плануванні.

XPS – ще один різновид полістирольного пінопласту. Той самий базовий полістирол, але інша технологія пороутворення та виготовлення плит – екструзійна. Плити XPS відрізняються більш гомогенною структурою з меншими порами, але доступні у обмеженому діапазоні стандартних розмірів. Зазвичай товщина від 20 до 50 мм, її можна подвоїти склеюванням листів, але все-рівно цього може бути не достатньо для створення необхідного термічного опору відповідно до актуальних вимог. Екструдований пінополістирол найкраще підходить для специфічних задач, що потребують додаткової жорсткості, стійкості до механічних навантажень, таких як інверсійні дахи, промислові підлоги, тощо.

Упізнавайте теплоізоляцію HIRSCH за кольором, обирайте відповідно до своїх потреб та бюджету!